Viden, udvikling og samvær
9000 AalborgVælg område

Guidede ture i Nordjylland

Så er der endnu engang et udvalg af forskellige ture i Nordjylland.

Her har vi lige lavet en nem oversigt til dig, som elsker at komme på ture.

Håber der er noget, der falder i din smag!

OBS: Vær venligst opmærksom på at hvis uheldet er ude skal din egen forsikring kunne dække.

Vind i håret og lidt fart

- en sejltur med Rib It båd gennem Limfjorden på en smuk forårsaften

Du bliver budt velkommen på Rib It bådebroen af indehaver og skipper Lars Bo Willumsen, der fortæller os om turen, der venter. 
Efter instruktion sejler vi mod Hals. Vi laver lidt drej og stop i den manøvrestærke Rib It båd med stop undervejs, hvor Lars fortæller lidt om, hvad du ser. 
I Hals spises der is på kajen, og du nyder den smukke forårsaften. Herefter sejles der retur mod Aalborg, men vi vender lige ”Salt og Peber”, som er indsejlingslyset til Limfjorden.
Når vi nærmer os Aalborg skal vi se Vestre Fjordpark ude fra vandet inden vi ligger til ved bådebroen igen.
Båden sejler mere end 100 km/t når det går stærkest, cruise er 75 km/t. Båden er meget sødygtig og sikker. 
Påklædning er praktisk tøj, der er redningsveste og briller til alle

 

Guided tur i den smukke Rhododendronpark

- Den største rhododendronpark i Nordeuropa

Rhododendronparken, beliggende i hjertet af Brønderslev by, har i årevis været byens unikke kendemærke og vartegn. Med mere end 10.000 planter fordelt på over 130 sorter er Rhododendronparken den største af sin slags i Nordeuropa. Parken står i fuldt flor i maj og juni, hvor de blomstrende rhododendronplanter skaber en sand farvesymfoni til fryd for både syns- og duftesanserne.
Parken, som den er den dag i dag, blev anlagt i 1994 i en allerede eksisterende park fra 1890. Her danner de 100 år gamle bøgetræer rammen om den smukke og unikke park, som også rummer en stor sø med ænder og svaner samt en legeplads.
Vi vil blive vist rundt i parken af Ole Birkelund, der levende kan fortælle om planter og park. Og derefter vil vi spise en særlig frokost i Den Runde Pavillon, som er en stor pavillon lavet af træ midt i parken. Frokosten er lavet af den socialøkonomiske Cafe Kox.