Viden, udvikling og samvær
9000 AalborgVælg område

KLIMAAMBASSADØR

Vi vil gerne gøre dig til ambassadør for klimaet.

Derfor tilbyder Aftenskolen viden, som gør dig i stand til at blive ambassadør for klimaet i dit eget liv

– og gerne inspirere dig til at inspirere andre.

De stærkeste forandringer kommer med ny viden.

Og Aftenskolen vil gøre det enkelt for dig at se, hvor du kan lave en forandring. Verden forandres af handling

Økologisk blomsterdyrkning

Vi elsker blomster og har nok til alle tider gjort det. Men de blomster, som vi kan købe i dag, dyrkes ofte i energikrævende drivhuse, med pesticider og kunstgødning, og transporteres over store afstande til butikker og blomsterhandlere. Hvordan kan vi kombinere behovet for smukke blomster med beslutningen om at leve bæredygtigt og økologisk? Løsningen er ikke at lade være, men at finde nye veje! 

På denne workshop vil du få ideer og viden til, hvordan du i din egen have kan dyrke økologiske blomster eller på ture langs vejkanter og i naturen kan finde grene, blade og blomster til dine egne buketter. Konventionelt dyrkede drivhusblomster og grønt, møder aldrig vind, vejr, bier, eller sommerfugle. Når man skal arbejde med det man lige har og finder, kræver det noget andet. Derfor vil du også, udover at få viden om dyrkning af blomster, få mulighed for at kreere en buket af årstidens blomster og grønt. Tag gerne selv alle de blomster, grene og blade med, som du kan finde i din have, i grøftekanten og i naturen. 

 

Film og debat

HOME er en bjergtagende og chokerende fransk dokumentarfilm fra 2009, der sætter spot på, hvordan menneskeheden truer jordens øko-system. Den viser mangfoldigheden af livet på vores klode, og er speaket af Glenn Close. 
HOME blev filmet i forskellige faser, og er næsten udelukkende sammensat af luftfotografier af forskellige steder på Jorden. I mere end atten måneder fløj instruktør, kameramand, kameraingeniør og pilot i en lille helikopter gennem regioner i over 50 lande, for at færdiggøre filmen. 448 timers optagelse er blevet til 90 minutters bjergtagende dokumentar om vores ”hjem”, Jorden.
På denne aften i BoxTown (et bæredygtigt oplevelsescenter i Aalborg) viser Rejsebiografen HOME på det store lærred og med den store lyd – en filmisk oplevelse er i vente og naturligvis er popcorn med i prisen.
Og efterfølgende vil Jens Kruhøffer, BoxTowns bestyrelseformand, være igangsætter på en debat om, hvordan Joden og klimaet har det nu, 10 år efter at HOME satte et særligt fokus på menneskets indflydelse på klodens økologiske balance.