Viden, udvikling og samvær
9000 AalborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Jeg hedder Lars Daugberg og er uddannet friluftsvejleder og træklatre-instruktør ved UCN Nordjylland og Dansk Klatreforbund. Jeg er uddannet træklatreinstruktør med instruktør nr. 2008-TI-071 fra Klatresamrådet. Desuden er jeg pædagog og har i mange år arbejdet som souschef i en bevægelses SFO. Pt. arbejder jeg halvtids som støttepædagog og Friluftsvejleder på en lille folkeskole, Når jeg ikke er der bruges tiden som friluftsvejleder og plejefar. Jeg er efterudannet igennem kurser såvel pædagogisk som friluftsfagligt. Jeg har i mange år arbejdet i det humanistiske område, men har en håndværksmæssig uddannelse som rørsmed. Jeg ejer og driver firmaet Friluftvejlederen.dk Min arbejdsplads er i naturen, året rundt, når som helst og hvor som helst. Jeg har erfaring i arbejde med friluftliv med forskellige målgrupper, hvor kan nævnes projekter henvendt til skoler, ungdomsskoler og seminarier. Arrangementer henvendt til firmaer i forskellig størrelse og med forskellige karakterer. Desuden laver jeg små arrangementer til polterabender for både mænd og kvinder eller forældre/ klassearrangementer. Ligeledes spænder aktiviteterne vidt, lige fra lækkert mad over bål eller jordovn til rapelling fra 40 meter høj silo. Jeg formidler friluftsaktiviteter til individuelle og grupper i form af teambuilding aktiviteter. Aktiviteterne foregår med og i naturen og kan være tidsmæssigt korte eller længerevarende. Formidlingen foregår i høj grad med inddragelse af krop, sanser, intellekt og fantasi. Ofte kan aktiviteterne være grænseoverskridende. Håndværksmæssigt hjælper jeg gerne hånsværkeren de steder hvor lifte eller stillads ikke er muligt. Ud over, at jeg kan findes i gennem Friluftsvejlederen.dk er jeg en del af Friluftsteamet.dk som er et friluftsfirma jeg har i partnerskab med en friluftskollega. Dette partnerskab bruges primært til opgaver med aktiviteter, hvor der sikkerhedsmæssigt er brug for to professionelle instruktører, og til faglig sparring. Friluftvejlederen.dk har desuden samarbejde med en række forskellige faggrupper, der gør det muligt at tilbyde kunderne en bred vifte af forskellige aktiviteter og uddannede instruktører.

Læs mere

Lars Daugberg
Ledige pladser

Begynder kursus i træklatring

Ved spørgsmål ring til 72 13 23 01

Dette kursus er til dig der ønsker at begynde at klatre sikker rekreativ klatring i de mange skønne skove der omgiver os her i Danmark.
Det er også for dig der ønsker at klatre professionelt. Kurset er Dansk Træklatreforenings grundkursus for kommende træklatre-instruktører.
Du lærer at sikre din makker, både ved topreb og førstemandsklatring.
Du lærer at lave en standplads oppe i træet samt selvstændigt at opsætte en sikker topsikring.
Der udstedes kursusbevis ud fra Klatresamrådets norm.
Ved tilmelding sendes yderligere materiale. Kurset giver ikke tilladelse til at klatre med andre.
Der vil være kaffe og vand til fri afbenyttelse under kurset og vi griller en slagter pølse med brød til frokost.
Materiale (Leje af klatregrej) pris inkl. forplejning 300 kr. pr person
Deltager forudsætninger min. 18 år og alm. god fysisk og psykisk tilstand.
Max. 10 pers. Pr. hold


Medbring :praktisk tøj, solide sko eller støvler. (Ved langt hår skal håret være sat op.) lille madpakke og vand i drikkedunk.
Hvorfor klatre:
Klatring er en fascinerende aktivitet, som man lever sig helt ind i. For børn er klatring en udfordrende aktivitet der kræver koncentration, samtidig med at styrke, smidighed og koordination styrkes. De fleste børn oplever klatringen som en leg og lægger ikke mærke til at der er en stor læring i gang.
For voksne er det ofte helt anderledes. De bliver virkelig hevet ud af komfort zonen. Det faste og vante ståsted - jorden - forsvinder og bliver til et spinkel og gyngende holdepunkt - rebet. Træklatring er en sportsgren der vinder mere og mere frem, da det både er en individuel og social sport, der både er fysisk kævende og samtidig afstressende.
Træklatring er en spændende måde at få rørt sig på. En sport der forener mange af vores sanser, og styrker koncentrationen. Træklatring byder på et væld af muligheder for at kombinere motion, udfordringer og sjove naturoplevelser
En sport der giver en et sus i maven.
Oplev udsigten fra et fugleperspektiv siddende helt oppe i trækronen.
Oplev kampen med træets snoede grene, lange stammer, blade samt højder, vind og vejr. Mærk suset og succesoplevelsen af at nå dine mål og overvinde/finde egne grænser.
Mærk overskuddet og livsglæden.Få brugt energi og kræfter på en sjov og udfordrende måde i samspil med naturen. Kom tæt på naturen og stimuler dine sanser. Brug din følesans, høresans,
synssans, smagssans samt din koordination og bevægelse på en sjov og anderledes aktiv måde.
Træklatring byder på mange indtryk og sjove aktiviteter i naturens rammer.
Træklatring: klatring i selve træet. Rebklatring: klatring på reb.
Al klatring foregår med klatresele, hjelm og sikringer efter gældende
regler. Sikkerheden vurderes højt.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 28-04-2018, kl. 08:30

Ugedag Lørdag
Holdnr813-3598
Adresse Knivholt Hovedgaard
Hjørringvej 180
9900 Frederikshavn
LokaleNaturcenter
Holdtimer8
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nord

Kursusdage

28-04-2018 Lørdag 08:30  -  15:50

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Begynder kursus i træklatring

Ledige pladser
Lørdag 05-05-2018, kl. 08:30-15:50 AOF Nord Lars Daugberg