Viden, udvikling og samvær
9000 AalborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Pia Fris Laneth
Ledige pladser

Danske modstandskvinder

Ved spørgsmål ring til 72 13 23 01

En dramatisk og vedkommende beretning om kvinder, der satte livet ind for Danmarks frihed.
Der er lavet metervis af film og skrevet side op og side ned om de tusinder af danske modstandsfolk, der satte livet på spil i kampen mod den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. Men én gruppering har endnu ikke haft hovedrollen i film om den danske modstand, nemlig kvinderne. Og det på trods af, at mere end 700 kvinder blev interneret af nazisterne i Frøslevlejren. Nogle deltog i sabotage af jernbaner og fabriksanlæg. Andre transporterede våben, var logiværter for jødiske flygtninge og faldskærmsfolk, eller de opsporede stikkere og fremskaffede falske identitetskort. Atter andre trykte og uddelte illegale blade og bøger.
Det er fortællinger om personligt mod og etiske dilemmaer, om angsten for Gestapo, om kammerater, der blev stukket og henrettet eller døde i tyske koncentrationslejre.
Pia Fris Laneth debuterede i 2012 som filminstruktør med den tre-delte dokumentarserie Danske Kvinder i Modstandsbevægelsen. Serien blev sendt på DR til klapsalver fra anmelderne, og Laneth blev sammen med sin medinstruktør, Li Vilstrup, indstillet til Cavlingprisen.
Der vil blive serveret sandwich, the og kaffe (inkluderet i prisen)

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-05-2018, kl. 17:00

Ugedag Torsdag
Holdnr18-0613
Adresse Sundhedscenter Fryd
Mylius Erichsens Vej 1
9210 Aalborg SØ
LokaleKantinen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nord

Kursusdage

03-05-2018 Torsdag 17:00  -  19:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.