Viden, udvikling og samvær
9000 AalborgVælg område
Vis underviser
Niels-Henrik Jensen
Ledige pladser

4. Cuba - før og efter Fidel Castro

Ved spørgsmål ring til 97 52 59 22

Fidel Castros Cuba bliver skabt ved en revolution i 1959. På Revolutionsmuseet i det gamle Havana rulles historien om Fidel Castros Cuba ud for øjnene af os. I en stor glasbygning står en kopi af det nationale ikon, motorbåden Granma, som allerede i 1956 blev brugt til landsætning af brødrene Fidel Castro og Raúl Castro, Ernesto "Che" Guevara og 80 andre partisaner på Cubas østkyst.
Fire karikerede figurer på en væg i Revolutionsmuseet viser, hvordan vor tids Cuba opfatter militærdiktatoren Fulgencio Batista og de tre amerikanske præsidenter Ronald Reagan, George Bush og George W. Bush.

Ved revolutionen bliver al amerikansk ejendom konfiskeret, og forfatteren Ernest Hemingway mister sit elskede landsted. Og i en tidligere amerikansk bankbygning går vores egen Asger Jorn amok i en herlig blandingsrus af rom, håndrullede cigarer og maling.

Fidel Castro er død! Ny tider er på vej, og alle holder vejret. For hvordan vil det kommunistiske styre klare overgangen til fremtidens Cuba-måske i markedskræfternes vold?

Journalist Niels-Henrik Jensen har besøgt Cuba flere gange. Se og hør hans foredrag "Cuba-før og efter Fidel Castro".Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 21-11-2017, kl. 10:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr17673
Adresse AOF Skive
Hjalmar Kjems Alle 4
7800 Skive
LokaleKælder
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Skive

Kursusdage

21-11-2017 Tirsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Bemærk 1 tirsdag formiddag. Bemærk, at foredraget foregår i kælderetagen, og der er ingen elevator.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.